Sunday, 31 July 2011

Birthday Mak Part 2 & BBQ

Sabtu yg lalu, kami adik beradik decide nk bt majlis harijadi mak. Disebabkn memasing sibok masa date besday mak yg jatuh pd hari Rabu, so weekend je la masa yg ada utk kami berkumpul 1 famili. Plan punya plan, tetiba last minit kena ubah. On d Friday nite, my mom dpt kol dr pakcik sy dan dia menjemput kami sekeluarga ke rumahnya coz ada makan2/bbq :-) So kami ni pun menghangkut segala mknn utk majlis mak utk dbawa ke sana. Lg meriah lar kan...


  
Mlm tu ramai yg dtg...selain dr anak2, menantu dan cucu mak, pakcik sy dr Tmn Nirwana (Pak Sujak n famili), makcik dr Pandan Jaya (Mak Not & famili) pun join skali.   

doa sempena nk nyambut Bulan Ramadhan & doa mkn skali
acara memotong kek ;-)
jom makan....
durian pun adaaaaa...
Skrg nk share skit gamba2...

Mika & abg Taqris
wit abg Afif
Abg Yus (ma 1st bro) & Kak Ina (ma sis)
antara present2 mak
Mlm tu, mmg best & kenyang sgt...Thanks to Abg Yus, Kak Ina, Abg Ady n Taufik coz sudi meluangkn masa n menantu2 serta buah hati mak sape lg kalo bkn cucu2 nya :-) selain makcik pakcik sy yg turut join dlm majlis tu... TERIMA KASIH BYK2.

Wednesday, 27 July 2011

Selamat Hari Lahir Mak



Semalam adalah hari yg istimewa bt mak ku.
27hb Julai ialah hari lahirnya yg ke-64. So, sy 1 famili decide utk bw mak mkn mlm. We olls mkn @ Restoran Rumah Thai, Taman Melati. Lama sgt tak makan masakan Thailand. Agak lewat gak kami kuar dinner coz menunggu EnSuami yg pulang keje lewat.


Antara menu yg di order...

Udang Butter


Ayam Pandan

Kerapu Tiga Rasa
Dessert 





Masing2 sdg menjamu selera





Anyway, thanks pada mereka2 yg wish... To my mom "SELAMAT HARI LAHIR.. Thanks 4 everythin n semoga dpanjangkan umo serta dberikan kesihatan yg baik dan senantiasa dberkati oleh Allah S.W.T."

Ada cerita lg yg akan disambung untuk majlis yg akan diadakan Sabtu nnt..special for mak..will b continue...                                                                                                                                                                          

Tuesday, 26 July 2011

Baju Raya Mika da siappp ;-)

Kali ni nk citer psl bj raya Mika... Actually puas dok piki maner tempat nk tempah baju melayu.. Yg plg merisaukan bj melayu Mika...mana la tau takde sape nk jahit bj kecik2 ni kan... Kain mmg da lama beli. Atoknye (a.k.a my mom) p beli masa bercuti kat Bandung bulan 5 dulu.

1st time ni nk tempah bj melayu Mika... Mcm last year, beli da siap jer..coz that time Mika pon tk pandai jalan lg..yela masa tu dia baru 8 bulan.. So tis year mummy nyer excited sgt nk menempah...kata nk sedondon bagai kan. Hihihihii..

Atlast, decide tempah kt Kg. Pandan Luar..tempat ni adik sy yg recommend.. First2 smp haruslah tanya harga coz tk penah anta tempah kan b4 ni... Utk bj Mika upahnya RM55 n EnSuami 90hengget ++.. Tk tau nk kata mahal or murah..da namanya FIRST TIME kan..

Antara pic2 yg sempat dtangkap...jom kte lihat...

sempat lg si walid n mika beposing yer..
dok dulu sementara menunggu tailor ukur EnSuami

time ukur si kecik ni, memanjang tunduk kepala
da siappp :-) 

Anta awal bln 7...dijangka siap 5hb Ogos ni.. tup tup last week tailor sms EnSuami gtau da siap...so, pe lagi ambik la kan coz nk tgk hasilnya. Appy sgt n tak sabar nk tgk mika pakai :-)

Tuesday, 12 July 2011

BRUNEI n SUSHI

Entry kali ni psl adik sy Mohd Taufik Mustaffar...br2 ni dia dtugaskan utk membuat sushi di satu restoran mknn jepun yg terkenal di town of Brunei..training d sana selama lbh kurang 8 hari...

encem kan gamba kt duit tu... hihihihiii



Katanya sepanjang dia d Brunei, tiada aktvt yg blh dia buat...mmg sgt memboringkan.. shoping kompleks d sana lbh kurang mcm Kamdar tu hah.. mmg tk bershopink lar kan...if dpt keje di Brunei tu..blh sgt kumpul duhet byk2s...hehehe (coz duit tu xtau nk bt blanja apa).

Anyway, kakcik n famili ucapkan tahniah coz ditawarkan utk menjadi chef sushi di Brunei DarusSalam :-)

adikkuuuuu...besama mika <3



his lovely wife n son...eh eh mika terselit gak


souvenir from Brunei...thankiu :-)