Monday, 28 May 2012

PEDAL CAR BY NIRVE


Kali nie nk bercrite one of the product dari Switchblade Kuala Lumpur.


 Very nice Paddle Car for kid..

Mehh kte tgk posed dr Mika :-)








Yang nie pula bicycle for kid,





Sgt menarik kan, sgt stylo n very limited di Malaysia nie..


Di Malaysia, anda hanya boleh dapati basikal-basikal ini di Switchblade KL. Pelbagai rupa dan bentuk basikal yg mereka jual. Selain dari contoh di atas, ada juga yg berbentuk Chopper.


Kepada sesiapa yang berminat blh lah ke showroom mereka dekat Solaris Dutamas. Kalo rasa nak usha stok diorang silalah ke sana atau blh layari laman web ini http://www.facebook.com/SwitchbladeKL


 

Saturday, 12 May 2012

1st Day In Bali

Syukur ke hadrat Illahi..akhirnya impian sy nk naik flight kesampaian juga. Review d last time iaitu 2 thn lps (1/11//2010) ke Medan. This time bersempena my 3rd anniversary, En.Yusran membw ku terbang ke Pulau Bali..wehooo!!!! Ekceli sy nk ke Phuket, almaklumlah smua kptsn d tgn suami, so ke Bali jua. Takpelah..janji torobang!!!!

Bermulalh crite..flight kami betolak jam 555ptg hari Isnin (7/5/2012). Pejalanan mengambil masa selama 3jam. Alhamdulillah cuaca baik spnjg pejalanan.



Sesmp di Ngurah Rai Airport, kami relax2 dlu..buang ape yg patot :)..n yg plg pntg dinner. Kami decide mkn mc'd je set of fillet. Mkn dcni sgt lah bermasaalah. Almaklumlah majoriti penduduk d Bali beragama Hindu-Buddha. So u olls phm2 je la kn. Trip kami free n easy selama 4hari 3 mlm. So tk terikat mana2 schedule. Coz kami skadar ingin bersantai aje.

Prot da kenyang, so tahan lar taxi d ctu. Follow our plan, mlm tu mmg kami tiada tmpt tuk menginap. Gambel je la kn. Request kt supir tuk membw kami mana2 hotel murah d sekitar airport. Berjln2 lah kami mencr tmpt tuk beradu semalam shj. 2, 3 tmpt la ktorg survey. Smuanya pnoh. Atlast dpt la kami menginap di Simpang Inn Legian (Kuta-Bali). 1mlm = 350 000 rupiah..



Dpendekkn crite, mlm tu kami skadar berjln2 d sekitar hotel. Tersgt lar happening. Ape tknya mcm2 disco terdpt dctu. Deretan spjg jln Legian itu dpenuhi kelab2 mlm!!!




Tetiba plak mat salleh ni muncol...hehehe. Semak je kn!








Keadaan pd wktu siang...mcm tk idop je..







Keesokannya check out awal jam 11am. We oll ambil supir coz nk bejalan2 di sekitar Bali. Plus anta kami check in d hotel yg tlh dbooking. Tergerak di hati sy tuk bertya supir ttg peristiwa pengeboman d Bali. Rupa2nya tak lah jauh dr hotel kami menginap. Disko yg dbom dlu jaraknya 100meter dr tmpt kami menginap!!!!.. tekezut den dgr. 

Diblkg sy itulah tertera senarai nama-nama korban peledakan bom thn 2002.




v
v
v
 
 Setakat ini shj crite sehari kami di Legian-Kuta, Bali..will b continue....


Tguuuuuuuu...my 2nd day di Bali ya!!!

Saturday, 25 February 2012

Birthday Meka' With Family In Law

Kring..Kring..sekali mak mertua kol lar..Conversation pd 29hb 1/2012 - Ahad pagi..

Mama : Manja free tak ptg ni?? nak ajak dtg umah. mama ada bt mkn2 + nk celebrate besday Mika skali

Me      : ok :)

Tp dlm pd ok2 tuh, kepala dok pening gak coz tkde preparation pape pon nk sambut besday anak aku nih..last minit call kan :( So ptg tu decide beli kek sebijik... Pilihanku biasalah di Pistachio Bakery, Ampang..



Hahhh...tekezut gak rupa2nya ada lg sebijik kek yg MakLong aka SIL beli. Thanks :)

#cer tgk kemeja yg dpakainya..tertera nombo???#
thanks Izma..beli jauh nun terbang dr Bandung..




Rasa terkilan gak sbb tk sempat nk prepare pape2..ngan goodies nyer takde..kek kecik semata2..tp happening sgt coz dpt berkumpul dgn Atok n Nanny sekeluarga :) Terima kasih byk2 btkn party utk anak laki den nih.


v
v
v



........................................... imbau sekejap kenangan masa Meka' 1 year wit FIL :)










BurgerKing blkg umah

26hb Januari 2012..genap umurnya 2 thn...that day mmg aku n hubby tak sempat nk celebrate besday dia coz en.suami yg kejenya slalu hbs lewat mlm..so, lbh kurang 11pm, si walidnya smp umah, trus diajak nya lepak2 at Burger King blkg umah...haah, mcm dekat je kan..siyes dekat sgt..drive juz 5 to 10 minutes from home..






Yang bestnya dibuka 24hours n ada drive thru gak...
So, kalo aku nk sgt mkn Burger King, tk payah susah2 nk p KLCC or kt Masjid Jamek tu...blkg umah pun ado. BURGER KING @ MRR2 AMPANG-PETRONAS :)