Monday, 28 May 2012

PEDAL CAR BY NIRVE


Kali nie nk bercrite one of the product dari Switchblade Kuala Lumpur.


 Very nice Paddle Car for kid..

Mehh kte tgk posed dr Mika :-)








Yang nie pula bicycle for kid,





Sgt menarik kan, sgt stylo n very limited di Malaysia nie..


Di Malaysia, anda hanya boleh dapati basikal-basikal ini di Switchblade KL. Pelbagai rupa dan bentuk basikal yg mereka jual. Selain dari contoh di atas, ada juga yg berbentuk Chopper.


Kepada sesiapa yang berminat blh lah ke showroom mereka dekat Solaris Dutamas. Kalo rasa nak usha stok diorang silalah ke sana atau blh layari laman web ini http://www.facebook.com/SwitchbladeKL


 

Saturday, 12 May 2012

1st Day In Bali

Syukur ke hadrat Illahi..akhirnya impian sy nk naik flight kesampaian juga. Review d last time iaitu 2 thn lps (1/11//2010) ke Medan. This time bersempena my 3rd anniversary, En.Yusran membw ku terbang ke Pulau Bali..wehooo!!!! Ekceli sy nk ke Phuket, almaklumlah smua kptsn d tgn suami, so ke Bali jua. Takpelah..janji torobang!!!!

Bermulalh crite..flight kami betolak jam 555ptg hari Isnin (7/5/2012). Pejalanan mengambil masa selama 3jam. Alhamdulillah cuaca baik spnjg pejalanan.



Sesmp di Ngurah Rai Airport, kami relax2 dlu..buang ape yg patot :)..n yg plg pntg dinner. Kami decide mkn mc'd je set of fillet. Mkn dcni sgt lah bermasaalah. Almaklumlah majoriti penduduk d Bali beragama Hindu-Buddha. So u olls phm2 je la kn. Trip kami free n easy selama 4hari 3 mlm. So tk terikat mana2 schedule. Coz kami skadar ingin bersantai aje.

Prot da kenyang, so tahan lar taxi d ctu. Follow our plan, mlm tu mmg kami tiada tmpt tuk menginap. Gambel je la kn. Request kt supir tuk membw kami mana2 hotel murah d sekitar airport. Berjln2 lah kami mencr tmpt tuk beradu semalam shj. 2, 3 tmpt la ktorg survey. Smuanya pnoh. Atlast dpt la kami menginap di Simpang Inn Legian (Kuta-Bali). 1mlm = 350 000 rupiah..



Dpendekkn crite, mlm tu kami skadar berjln2 d sekitar hotel. Tersgt lar happening. Ape tknya mcm2 disco terdpt dctu. Deretan spjg jln Legian itu dpenuhi kelab2 mlm!!!




Tetiba plak mat salleh ni muncol...hehehe. Semak je kn!








Keadaan pd wktu siang...mcm tk idop je..







Keesokannya check out awal jam 11am. We oll ambil supir coz nk bejalan2 di sekitar Bali. Plus anta kami check in d hotel yg tlh dbooking. Tergerak di hati sy tuk bertya supir ttg peristiwa pengeboman d Bali. Rupa2nya tak lah jauh dr hotel kami menginap. Disko yg dbom dlu jaraknya 100meter dr tmpt kami menginap!!!!.. tekezut den dgr. 

Diblkg sy itulah tertera senarai nama-nama korban peledakan bom thn 2002.




v
v
v
 
 Setakat ini shj crite sehari kami di Legian-Kuta, Bali..will b continue....


Tguuuuuuuu...my 2nd day di Bali ya!!!