Monday, 28 May 2012

PEDAL CAR BY NIRVE


Kali nie nk bercrite one of the product dari Switchblade Kuala Lumpur.


 Very nice Paddle Car for kid..

Mehh kte tgk posed dr Mika :-)








Yang nie pula bicycle for kid,





Sgt menarik kan, sgt stylo n very limited di Malaysia nie..


Di Malaysia, anda hanya boleh dapati basikal-basikal ini di Switchblade KL. Pelbagai rupa dan bentuk basikal yg mereka jual. Selain dari contoh di atas, ada juga yg berbentuk Chopper.


Kepada sesiapa yang berminat blh lah ke showroom mereka dekat Solaris Dutamas. Kalo rasa nak usha stok diorang silalah ke sana atau blh layari laman web ini http://www.facebook.com/SwitchbladeKL


 

Saturday, 12 May 2012

1st Day In Bali

Syukur ke hadrat Illahi..akhirnya impian sy nk naik flight kesampaian juga. Review d last time iaitu 2 thn lps (1/11//2010) ke Medan. This time bersempena my 3rd anniversary, En.Yusran membw ku terbang ke Pulau Bali..wehooo!!!! Ekceli sy nk ke Phuket, almaklumlah smua kptsn d tgn suami, so ke Bali jua. Takpelah..janji torobang!!!!

Bermulalh crite..flight kami betolak jam 555ptg hari Isnin (7/5/2012). Pejalanan mengambil masa selama 3jam. Alhamdulillah cuaca baik spnjg pejalanan.



Sesmp di Ngurah Rai Airport, kami relax2 dlu..buang ape yg patot :)..n yg plg pntg dinner. Kami decide mkn mc'd je set of fillet. Mkn dcni sgt lah bermasaalah. Almaklumlah majoriti penduduk d Bali beragama Hindu-Buddha. So u olls phm2 je la kn. Trip kami free n easy selama 4hari 3 mlm. So tk terikat mana2 schedule. Coz kami skadar ingin bersantai aje.

Prot da kenyang, so tahan lar taxi d ctu. Follow our plan, mlm tu mmg kami tiada tmpt tuk menginap. Gambel je la kn. Request kt supir tuk membw kami mana2 hotel murah d sekitar airport. Berjln2 lah kami mencr tmpt tuk beradu semalam shj. 2, 3 tmpt la ktorg survey. Smuanya pnoh. Atlast dpt la kami menginap di Simpang Inn Legian (Kuta-Bali). 1mlm = 350 000 rupiah..



Dpendekkn crite, mlm tu kami skadar berjln2 d sekitar hotel. Tersgt lar happening. Ape tknya mcm2 disco terdpt dctu. Deretan spjg jln Legian itu dpenuhi kelab2 mlm!!!




Tetiba plak mat salleh ni muncol...hehehe. Semak je kn!








Keadaan pd wktu siang...mcm tk idop je..







Keesokannya check out awal jam 11am. We oll ambil supir coz nk bejalan2 di sekitar Bali. Plus anta kami check in d hotel yg tlh dbooking. Tergerak di hati sy tuk bertya supir ttg peristiwa pengeboman d Bali. Rupa2nya tak lah jauh dr hotel kami menginap. Disko yg dbom dlu jaraknya 100meter dr tmpt kami menginap!!!!.. tekezut den dgr. 

Diblkg sy itulah tertera senarai nama-nama korban peledakan bom thn 2002.




v
v
v
 
 Setakat ini shj crite sehari kami di Legian-Kuta, Bali..will b continue....


Tguuuuuuuu...my 2nd day di Bali ya!!!

Saturday, 25 February 2012

Birthday Meka' With Family In Law

Kring..Kring..sekali mak mertua kol lar..Conversation pd 29hb 1/2012 - Ahad pagi..

Mama : Manja free tak ptg ni?? nak ajak dtg umah. mama ada bt mkn2 + nk celebrate besday Mika skali

Me      : ok :)

Tp dlm pd ok2 tuh, kepala dok pening gak coz tkde preparation pape pon nk sambut besday anak aku nih..last minit call kan :( So ptg tu decide beli kek sebijik... Pilihanku biasalah di Pistachio Bakery, Ampang..



Hahhh...tekezut gak rupa2nya ada lg sebijik kek yg MakLong aka SIL beli. Thanks :)

#cer tgk kemeja yg dpakainya..tertera nombo???#
thanks Izma..beli jauh nun terbang dr Bandung..




Rasa terkilan gak sbb tk sempat nk prepare pape2..ngan goodies nyer takde..kek kecik semata2..tp happening sgt coz dpt berkumpul dgn Atok n Nanny sekeluarga :) Terima kasih byk2 btkn party utk anak laki den nih.


v
v
v



........................................... imbau sekejap kenangan masa Meka' 1 year wit FIL :)










BurgerKing blkg umah

26hb Januari 2012..genap umurnya 2 thn...that day mmg aku n hubby tak sempat nk celebrate besday dia coz en.suami yg kejenya slalu hbs lewat mlm..so, lbh kurang 11pm, si walidnya smp umah, trus diajak nya lepak2 at Burger King blkg umah...haah, mcm dekat je kan..siyes dekat sgt..drive juz 5 to 10 minutes from home..






Yang bestnya dibuka 24hours n ada drive thru gak...
So, kalo aku nk sgt mkn Burger King, tk payah susah2 nk p KLCC or kt Masjid Jamek tu...blkg umah pun ado. BURGER KING @ MRR2 AMPANG-PETRONAS :)










Tuesday, 2 August 2011

Manhattan Fish Market @ Pavilion

Ahad yg lps, sy anak beranak ke Pavilion...saje je nk bw Mika jln2..ctu tk ramai sgt kn..SO, kalo lepaskn Mika jalan, tak lar risau sgt.  Btw, lama tak bw dia jenjln.. En.Suami memanjang sibok hal silat.. Lgpun da masok bln pose, mmg da malas nk kua kan...So, tis time la nk spend time besama. 


suker btol ble dpt kua dr stroller
jeling saper tu...
Eh eh...terlari topik skit. Ble da penat2 bejln, shopink2 skit so perot pon lapar la kan..Sy decide lar nk mkn kt Manhattan Fish Market ;-) Hah, bemula lar citenya..Nk share ckit, mmg tip top staf2 kt cni..kalo takat service tu standard la kan..tp bdk2 cni mmg terbaek wooookkkkk (pd pendapat sy la)... u know y??? Sesampai je trus la nk tgk menu. EnSuami mmg tkde la coz sibok nk ber'naga'. Kena g lua la kan..Tgl lar sy n mika bedua.. 

Tgh2 nk pilih menu, sebok lar mika ni nk kacau..nk tu lar, nk ni lar...LAst2 satu bdk ni rajin lar nk melayan dia..siap dokong mika smbl dia bt keje..ke cashier lar..siap bw g dapo amek fries lar..So, relax n tenang lar mummy nye ni..hehehe. Masa nk mkn plak, blh bdk ni dtg n dgn rela hatinya bw mika jln2 sekitar restoran tu..


GIni katanya : "Meh cni ikot abg..Mummy n Daddy nk mkn...." 


ini lar staf nyer.. tk nampak muka plak
tgk reaksi mika...weird sgt lar tu


Mika ni plak jenis yg takde hal lar ngan sape2 pun...janji org tu pandai layan..suker lar dia :-)




Otw blk ke parking, dia nmpk plak arnab ni..dan dan tu trus dia dok lantai bt mcm aksi arnab nie.. klakar btol anak mummy..nk puas kan hati dia, soh lar dia 'pose' kt arnab tu. Hah, da suda tu, br nk ikot blk. Sempat lg babye tata arnab tu b4 grak blk... Hikhikhik...sabo je la kan..layanz kan je lar mika tu.. END.

Sunday, 31 July 2011

Birthday Mak Part 2 & BBQ

Sabtu yg lalu, kami adik beradik decide nk bt majlis harijadi mak. Disebabkn memasing sibok masa date besday mak yg jatuh pd hari Rabu, so weekend je la masa yg ada utk kami berkumpul 1 famili. Plan punya plan, tetiba last minit kena ubah. On d Friday nite, my mom dpt kol dr pakcik sy dan dia menjemput kami sekeluarga ke rumahnya coz ada makan2/bbq :-) So kami ni pun menghangkut segala mknn utk majlis mak utk dbawa ke sana. Lg meriah lar kan...


  
Mlm tu ramai yg dtg...selain dr anak2, menantu dan cucu mak, pakcik sy dr Tmn Nirwana (Pak Sujak n famili), makcik dr Pandan Jaya (Mak Not & famili) pun join skali.   

doa sempena nk nyambut Bulan Ramadhan & doa mkn skali
acara memotong kek ;-)
jom makan....
durian pun adaaaaa...
Skrg nk share skit gamba2...

Mika & abg Taqris
wit abg Afif
Abg Yus (ma 1st bro) & Kak Ina (ma sis)
antara present2 mak
Mlm tu, mmg best & kenyang sgt...Thanks to Abg Yus, Kak Ina, Abg Ady n Taufik coz sudi meluangkn masa n menantu2 serta buah hati mak sape lg kalo bkn cucu2 nya :-) selain makcik pakcik sy yg turut join dlm majlis tu... TERIMA KASIH BYK2.

Wednesday, 27 July 2011

Selamat Hari Lahir Mak



Semalam adalah hari yg istimewa bt mak ku.
27hb Julai ialah hari lahirnya yg ke-64. So, sy 1 famili decide utk bw mak mkn mlm. We olls mkn @ Restoran Rumah Thai, Taman Melati. Lama sgt tak makan masakan Thailand. Agak lewat gak kami kuar dinner coz menunggu EnSuami yg pulang keje lewat.


Antara menu yg di order...

Udang Butter


Ayam Pandan

Kerapu Tiga Rasa
Dessert 





Masing2 sdg menjamu selera





Anyway, thanks pada mereka2 yg wish... To my mom "SELAMAT HARI LAHIR.. Thanks 4 everythin n semoga dpanjangkan umo serta dberikan kesihatan yg baik dan senantiasa dberkati oleh Allah S.W.T."

Ada cerita lg yg akan disambung untuk majlis yg akan diadakan Sabtu nnt..special for mak..will b continue...